5 SIMPLE TECHNIQUES FOR χρονια κοπωση θεραπεια

5 Simple Techniques For χρονια κοπωση θεραπεια

5 Simple Techniques For χρονια κοπωση θεραπεια

Blog Article

Μπορούμε να αντλήσουμε κάποιο στοιχείο από τη φυσιολογία; Ίσως το πιο σταθερό φυσιολογικό εύρημα να είναι μία αύξηση στην ευαισθησία και μία ευερεθιστότητα των σπλάχνων, η οποία πιστεύεται ότι συνήθως σχετίζεται με άγχος ή με κάποια μόλυνση. Ένα ευαίσθητο έντερο, όπως και το ευαίσθητο δέρμα, θα αντιδράσει υπερβολικά σε οτιδήποτε το διεγείρει, και στην περίπτωση του εντέρου πρόκειται συνήθως για συγκεκριμένα συστατικά των τροφών και συναισθηματικά ερεθίσματα ή για να διατυπωθεί απλά «φαγητό και διάθεση». Μία πραγματική τροφική αλλεργία εμφανίζεται σπανίως στο ΣΕΕ, όμως σχεδόν όλοι όσοι πάσχουν από αυτό, έχουν δυσανεξία σε μία ποικιλία τροφών. Στον ίδιο βαθμό επίσης δεν αντιδρούν ομαλά στο άγχος.

Η ψυχολογική υποστήριξη ίσως να είναι μία καλή πρακτική σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν άσχημη ψυχολογία και έντονο στρες εξαιτίας των συμπτωμάτων ή άλλων συνυπαρχόντων παραγόντων.

Αν μάθετε να ζείτε μαζί με το διαβήτη αρμονικά τότε θα έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς όρια και εμπόδια. Σε συνεργασία με τον ιατρό σας, με κατάλληλη αγωγή, ενσωμάτωση άσκησης και ισορροπημένης διατροφής θα αποφύγετε τους κινδύνους που προκαλεί ο διαβήτης και θα έχετε μια μακροχρόνια και φυσιολογική ζωή. 

Έφτασε η ώρα, τα σχολεία ανοίγουν! Μία σημαντική κίνηση αυτής της περιόδου είναι ο προληπτικός έλεγχος της υγείας του παιδιού μας από τον παιδίατρο. Η πρόληψη είναι πάντα πιο σημαντική από τη θεραπεία και στα παιδιά αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο. Ο παιδίατρος θα ανασκοπήσει το ιστορικό του παιδιού μας, θα εξετάσει το παιδί και θα συμπληρώσει προσεκτικά το ατομικό δελτίο υγείας του.

Η πιο συναρπαστική εξέλιξη των τελευταίων χρόνων στη βακτηριολογία του παχέος εντέρου είναι η χρήση των επιτευγμάτων της γενετικής τεχνολογίας για τον χαρακτηρισμό της οικολογίας της βιομάζας του. Υπάρχουν τρισεκατομμύρια βακτηρίων στο ανθρώπινο παχύ έντερο και είναι αδύνατον να μελετηθεί κάθε μεμονωμένο είδος. Αυτή η μεγάλη ανακάλυψη μας παρέχει τη δυνατότητα να ορίσουμε ένα ολόκληρο οικοσύστημα, δηλαδή αν παραλληλίσουμε το ανθρώπινο έντερο με το οικοσύστημα ενός δάσους, είναι σαν να μας επιτρέπει να μελετήσουμε γενικά τις ιδιότητες του ξύλου αντί να μελετάμε ένα-ένα τα μεμονωμένα δέντρα ή θάμνους ώστε να καθορίσουμε μετά τους παράγοντες που χαρακτηρίζουν αυτό το οικοσύστημα.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (μερικοί το αναφέρουν και σαν σπαστική κολίτιδα) είναι μία από τις συνήθεις καλοήθεις διαταραχές στο πεπτικό σύστημα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ευ ζην των ασθενών, χωρίς να απειλεί όμως τη ζωή τους.

Το ΣΕΕ αν και μπορεί να προκαλεί κοιλιακά ενοχλήματα επί πολλά χρόνια, δεν προκαλεί ουσιαστικά επιπλοκές, ούτε αποτελεί αξιόλογο κίνδυνο για την υγεία

Τα ψάρια αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής αρκεί να μην είναι τηγανητά

Η διάγνωση του υποθυρεοειδισμού είναι εύκολη. Συνήθως αρκούν ο προσδιορισμός των θυρεοειδικών ορμονών και της θυρεοτρόπου ορμόνης.

. Είναι το προέχον σύμπτωμα του ευερέθιστου εντέρου και εκδηλώνεται είτε με διάρροια (πάνω από τρεις κενώσεις την ημέρα) είτε με δυσκοιλιότητα (λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα), είτε με εναλλαγή αυτών,

Τα προηγούμενα γεννούν την ερώτηση: check here τι κάνει το έντερο πιο ευαίσθητο; Οι πιο πιθανοί υπαίτιοι είναι το άγχος και οι λοιμώξεις. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι το ΣΕΕ τους εκδηλώθηκε σε κάποια περίοδο έντονου άγχους, μετά τον θάνατο κάποιου στενού συγγενή, τη διάλυση μιας σχέσης, ή την απώλεια δουλειάς για παράδειγμα. Πολλές φορές αυτό που πυροδοτεί τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζει συνηθισμένο, αλλά να έχει τεράστια σημασία και νόημα για τον ασθενή.

Το ΣΕΕ είναι μια χρόνια διαταραχή της λειτουργίας του εντέρου που επηρεάζεται από την ψυχολογία του ασθενούς και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής του. Είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία μετά το κοινό κρυολόγημα που ευθύνεται για τις απουσίες για λόγους υγείας από τη εργασία και πιο διαδεδομένη νόσος από το άσθμα,την κατάθλιψη, και το σακχαρώδη διαβήτη.

Στη μελέτη συμμετείχε και ο διακεκριμένος ελληνικής καταγωγής καθηγητής δερματολογίας Γιώργος Κωτσαρέλης της Ιατρικής Σχολής του ίδιου αμερικανικού πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα τα συμπτώματα και τα αποτελέσματα της διαταραχής αυτής επηρεάζουν άμεσα τις κοινωνικές δραστηριότητες, την εργασία, τα ταξίδια, τη σεξουαλική λειτουργία ακόμα και την ποιότητα του ύπνου.

Report this page